WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

vrijdag 2 oktober 2009

Beschrijving hoofdje Madeliefje

Dit madeliefje is een pakketje van De Witte Engel. Het patroon vind je hier!
Het hoofdje maak je hierbij op een heel andere manier dan bij de meeste andere pakketten. Ik vind het leuk jullie hieronder even te laten zien hoe!
Neem een lapje poppentricot van 10x10 cm en teken in het midden een rondje, dat net niet helemaal rond is. Rijg langs de randen van dit rondje, trek de draad stevig aan en vul de onstane holte stevig met wol.


Flink aanduwen met een Chinees eetstokje, voor mij onmisbaar! Daarna hecht je de draad stevig af.


Knip het restant tricot af. Dit komt straks aan de achterkant van het popje.


Bepaal de plaats van de ogen met twee spelden. Mooi in het midden geeft een kinderlijke uitstraling.


Pit de ogen door met blauw ogendraad of, in mijn geval, met blauw splijtgaren (3 draadjes). Uiteindelijk vond ik dit nog wat de licht, dus heb ik de oogjes later ook nog een beetje ingekleurd. Werk het popje verder af volgens het patroon:


Tip: naai eerst de haartjes op het hoofdje, zodat je de draad mooi op het achterhoofd weg kunt werken! (Dit staat nl. niet zo in het patroon.)

5 opmerkingen:

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara