WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

dinsdag 3 november 2009

Noten II

Ik zou jullie op de hoogte houden van de belevenissen van Muis in mijn kleuterklas. Nou, het is er maar een stille boel, want ik heb al twee dagen 8 zieken! Maar goed, de kinderen weten inmiddels dat de noten van Muis zijn en hij heeft een mooi plekje in de klas gekregen. We hebben inmiddels al gesproken over wat er nou in die noten zit en of wij ze ook kunnen eten. Maar hoe krijgen we ze open? We hebben van alles geprobeerd: met onze nagels, met onze tanden, ermee op de tafel slaan, totdat een slimmerik bedacht dat het met een notenkraker moest! Die heeft hij dan ook vandaag meegenomen naar school en we mochten allemaal even proberen een noot te kraken. Dat viel nog niet mee! En daarna ... proeven maar! De kinderen vonden het heerlijk. We besloten dat we de rest van de noten zouden gaan pellen om er van de week notenkoekjes mee te gaan bakken. Het boek van Muis heb ik inmiddels ook voorgelezen en ingesproken op de computer. De kinderen vinden het heel leuk om het verhaal nog een keer te zien en te horen. Binnenkort ga ik Muis weer inzetten om de kinderen aan de papier mache te krijgen: we gaan een hol voor haar maken.

(Aan poppen maken kom ik bijna niet toe: ben het hele weekend ziek geweest ... Maar ik heb inmiddels wel alweer bijna vier pietjes af, die alleen nog schoentjes moeten, dus nog even geduld ...)

3 opmerkingen:

 1. Hoi Barbara, wat vervelend dat je ziek bent geweest en nu dus ook je kleuters. Maar wat cool dat de kinderen er zo mooi op reageren!
  Geef jij les op een Vrije school? Onze dochter heeft ook de vrije schoolonderbouw en boven bouw gedaan. Het onderwijs paste echter niet bij onze zoon en dat was wel jammer. Ik ben benieuwd naar je pietjes en de lekkernijen in de klas. Groetjes van Smoek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te lezen dat je verhaal van muis goed aanslaat bij de kinderen.
  Gelukkig voel je je nu weer wat beter!
  Succes1
  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ~ Hai Jeanet, ik werk op een Jenaplanschool. De kinderen zitten daar niet per jaar in een klas, maar groep 3, 4 en 5 zitten in een 'stamgroep' en groep 6, 7 en 8 ook. De kleuters zitten allemaal bij elkaar, maar dat is inmiddels op de meeste scholen zo. Het idee is dat kinderen op die manier van elkaar leren. Maar Jenaplan houdt meer in, hoor! Dit was maar even kort door de bocht ... Groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara