WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

zaterdag 6 februari 2010

Het vroege voorjaarEindelijk: het is Maria Lichtmis geweest (2 februari) en Moeder Aarde mag weer met haar wortelkindjes op de seizoenentafel. Tijd voor een nieuwe header en een nieuw kleurtje! Mama Ilse was zo lief om mij het feest van Lichtmis uit te leggen: vanaf Lichtmis worden de dagen langer en komt het licht terug. Koning Winter mag nog even blijven staan boven de grond, want het kan soms nog flink koud zijn! Maar hier en daar zien we wel al 'n sneeuwklokje boven de grond ... Het lijkt nog alsof er in de natuur niets gebeurt, maar de wortelkindertjes en Moeder Aarde zijn onder de grond druk aan het werk!
Ook ik ben de afgelopen week nog heel druk geweest met het haken van de wortelkindjes, een patroontje uit 'De Seizoenentafel' en met het maken van allerlei bolletjes (Mieke Stender). Maar nu mijn vroege-voorjaarstafel er staat, voel ik me heel erg tevreden!Een beschrijving van dit wortelkindje vind je hier.

13 opmerkingen:

 1. Wat enig!!!!!
  ja toen ik vanmorgen naar mijn wintertafel keek was het gevoel erbij een beetje zoek.Ik dacht wanneer maak je nou zo,n aarde tafel?nou je hebt me super geinspireerd hoor!zou je die wortelkindjes ook kunnen breien?weet jij hoe?
  beterschap met je rug groetjes Constance

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Barbara, wat ziet je vroeg lente tafel er mooi uit!!
  Ik krijg ook gelijk zin om de mijne te veranderen ;-)!
  Fijn weekend!
  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh die gebreide wortelkindjes die wil ik ooook!!! weet je waar ze te vinden zijn of heb je ze zelf bedacht??

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ahum sorry, zie nu dat ze gehaakt zijn en uit het seizoentafelboek komen...sorry iets te enthousiast! maar mooi zijn ze wel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Barbara, ik krijg direct zin om mijn Moeder aarde te gaan maken die nog in de voorraaddoos ligt. Ik moet maar gauw wat gaan doen ;-)Jou tafel ziet er prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Barbara, even een antwoord op je vraag op mijn blog,
  Het bovenste hart heb ik met lontwol omwikkeld en daarna natgevild, je kan het hier en daar vastprikken maar dan gaat het piepschuim inderdaad kapot!
  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij hebt dus ook een vroege lentetafel gemaakt. Mooi hoor! Leuk, die gehaakte wortelkindjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Barbara, Wat is je vroege lentetafel mooi geworden. Zo echt het verhaal weergegeven. Goed en mooi gedaan. Groetjes Rianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat mooi allemaal zeg! De tafel bij Waggelslif morgen ook anders? In onze compleet omgespitte tuin zijn toch nog wat bollen achtergebleven en ik zag van de week een sneeuwklokje, joepie de lente gaat dus echt komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die tafel van je is mooi geworden hoor ! Heerlijk is het om de lente te zien komen. Ik vind jouw versie van het wortelkindje met "echt" hoofdje super geslaagd !

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vrij leuk, Barbara! I just discovered your blog today through Kabouters' blog. Your dolls made me smile today! Are you Belgian or Dutch? love, Beth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi, je vroege voorjaarstafel.
  Je gehaakte wortelkindje is prachtig, ik heb haar ook gemaakt met een stoffen hoofdje, kwam uit de beschrijving niet helemaal uit!
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hai barbara helemaal gestimuleerd door jou prachtige gehaakte wortelekindjes ben ik ook aan de slag gegaan.. alleen zijn het wortelreuzen geworden....

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara