WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

donderdag 1 november 2012

Sint Maarten"Sint Maarten is het eerste feest van de grote advent. Het is ook het eerste feest dat in het teken staat van het licht, maar ook van elkaar zien en delen. De natuur toont zich op zijn allerruwst, de mens trekt naar binnen in de warme omhulling van het huis en ontsteekt er het vuur en de lichten." (bron: Vrije Opvoeding)
Voor de seizoenentafel in mijn kleuterklas, maar ook voor mijn plekje thuis, heb ik in de herfstvakantie deze vier Sint-Maartenskindertjes gemaakt, naar een ontwerp van Atelier Wollepop. De oranje lampions horen bij het patroon, de andere lampionnetjes heb ik zelf bedacht.Met het patroon kun je heerlijk variëren, zoals je ziet! Een mantel kan met, maar ook zonder kraag, met capuchon, maar ook zonder! Omdat ik het houten straatje van De Noest toch wat kostbaar vond, heb ik zelf van zwart karton een achtergrond met huisjes gemaakt. Daarachter heb ik twee elektrische theelichtjes gezet.

12 opmerkingen:

 1. GEweldig leuke popjes voor St. Maarten. Leuk gedaan zo met het zwartehuisjesrijtje En een stuk goedkoper als het straatje van de Noest.
  Wat zullen de kinderen in de klas dit ook leuk vinden.
  Liefs Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet dat er leuk uit vzeg helemaal te gek.
  Groet Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie popjes, en die lantarentjes vind ik heel bijzonder.
  Het houten straatje van de Noest is prachtig maar ik vind het ook te duur. Als je nog eens een keer erg veel tijd en zin hebt zou je ook een eenvoudig straatje van berkenhout kunnen figuurzagen.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo, Wat een ontzettend leuke blog heb je, ik ben je gelijk gaan volgen, misschien vind je het leuk om mij ook te volgen op, mylovelypinkhome.blogspot.com, groetjes Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hai Bianca, leuk dat je me volgt! Jij hebt ook n leuk blog, hoor! Helaas volg ik alleen viltblogs en seizoentafelblogs, anders zou het echt te verl worden om bij te houden ... Ik hoop dat je t niet erg vindt! Lieve groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk zo die popjes met de huizen, erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Barbara, Wat een mooi gezicht!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg leuk weer.
  En zelf een goedkopere oplossing zoeken is vaak leuker dan kopen.
  Jou is het geweldig gelukt.
  Groetjes Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk Barbara, ik krijg zelf het idee dat er steeds minder wordt gedaan met de jaartafels dus erg leuk om dit tegen te komen.

  Groetjes
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een knus en sfeervol "straatje" zo...Leuk die kindje met hun lampionnetjes. Ik heb nog helemaal geen Sint Maarten spulletjes voor onze jaartafel, je brengt me (weer) op ideeën. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke optocht! Het patroon lijkt op dat kaboutertje dat jij ook hebt gemaakt (Ik heb er ook pietjes van gemaakt), ik weet even niet van wie dat was. En ook met karton kan je hele gezellige straatjes maken. Ik vraag dat soort dingen (van de Noest) voor mijn verjaardag. De visite kijkt dan wel eens gek op: "Is dat voor jou?"
  Groetjes Severine

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara