WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

zondag 22 maart 2015

Weven en lenteGisteren was er weer een cursusdag van de Opleiding Handwerken. Dit keer ging het over weven. Daar wist ik nog niet zo heel veel van, dus ik vond het allemaal erg interessant! We mochten ook zelf aan de slag: weven op een tak, weven op kopspelden of rondweven, op een bierviltje. Ik koos voor dat laatste, omdat dat mij zo leuk lijkt om een keer met mijn kleuters te doen!Met een weefnaald gaat het allemaal een stuk gemakkelijker!En als je helemaal rond bent ...... haal je het bierviltje eraf! Tadaaaaa!Met een restje vilt maak je er zo een leuke schildpad van, die dienst kan doen als speldenkussen.En omdat het nu toch echt lente is, heb ik meteen vanmorgen mijn lentetafel maar neergezet.

4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit weefwerk is erg leuk om te doen met kleuters. Mijn kinderen hebben dit ook gedaan in de kleuterklas en de juf heeft er ook een schildpad van gemaakt.
  Mooie lentehoekje heb je gemaakt.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Barbera,

  Wat een schattig lentehoekje!
  Van welk atelier zijn de popjes? Ik vind die linker, de licht roze erg schattig.

  Groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is leuk geworden, die schildpad! Dat ga ik vast niet meer redden voor de 25ste....
  Groetjes,
  Severine

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara