WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

vrijdag 2 oktober 2015

Mijn eerste vertelkabouterDe afgelopen week heb ik gewerkt aan mijn allereerste vertelkabouter. En ik moet je bekennen: het was ... grrrrrr! Het hoofdje maken lukte prima. Daarna moest ik het lijf van vilt naaien en vullen, en ook dat verliep zonder problemen. Maar toen moest ik de schoendelen in elkaar zetten ... Maar ja, hoe? Het patroon gaf niet erg duidelijk aan hoe ik dit moest aanpakken en ook met hulp van Severine kwam ik er niet uit. Dus ... zelf maar een patroontje bedacht en geknipt en in elkaar genaaid.Daarna moest er een cape genaaid worden van flanel. Ook nu was het patroon niet erg duidelijk, dus na lang nadenken maakte ik dit capeje. Maar waar moest ik mijn vingers nu in steken om de kabouter te laten bewegen straks? Na lang dubben werd me duidelijk dat het geen cape moest worden, maar een soort blouse. Had ik dat eerder geweten!Afijn, gelukkig had ik nog flanel in dezelfde kleur liggen, dus opnieuw knippen en naaien maar. En wat bleek? De blouse was veel te kort! Op de foto van het patroon komt de blouse tot op de knieƫn, maar bij mij ... Grrrrrr! Ik begon me nu toch wel een beetje te ergeren!Daarna was de muts aan de beurt. Van vilt, dus wat kan daar fout aan gaan? Je ziet het op de foto: veel te groot! Ook die moest ik dus weer helemaal uithalen en bijknippen! Je zou er de moed van verliezen ... Maar goed, uiteindelijk vind ik hem best lief geworden. Voor een volgende kabouter weet ik hoe ik het aan ga pakken!

4 opmerkingen:

 1. Zeker lief geworden en voor de volgende weet je in elk geval hoe het moet ;) Maar wel frustrerend als het niet lukt zoals je wilt! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig is het allemaal goedgekomen, Bar. Het is echt een schatje geworden. Gekgenoeg klopt er wel eens iets niet. Mijn patroon is heel oud van een winkel uit Haarlem. Maar hij lijkt hier wel op, laat hem wel eens zien...
  Groetjes,
  Severine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ondanks je geworstel is je vertelkabouter wel erg leuk geworden. Ik heb er eerder ook eentje gemaakt, ik zal eens kijken welk patroon ik hier voor gebruikt hebt.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zo leuk een vertelkabouter ik heb er ook eens eentje gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara