WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

donderdag 14 april 2016

Gebreide pop met poncho


Gisteren liet ik al even haar mutsje en poncho zien, en vandaag mag ze dan zelf de wereld in! Ik was zo geïnspireerd door de prachtige poppen van Peperuda Waldorf Inspired Dolls én de gebreide hippies van Arne en Carlos, dat ik haar gewoon moest maken. Haar lijfje is gebreid van sokkenwol (Drops Fabel) op pennen 2,5 en gevuld met schapenwol. Haar hoofdje is een traditioneel hoofdje met een geborduurd gezichtje.


De muts en poncho breide ik ook van sokkenwol van Drops, in een natureltint. De volgende pop staat  trouwens alweer op mijn pennen!

7 opmerkingen:

  1. oh super die combinatie van het tricot hoofdje met breiwerk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind die gebreide poppen met tricot hoofd ook zo mooi.
    Die van jou is goed gelukt, hoe heb je het hoofd vastgemaakt aan de gebreide romp ?
    Groet Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hai Thea, ik heb een klein lijfje onderaan het tricot hoofdje gemaakt en dat in het gebreide lijfje gestopt. Daarna de hals rondom vastgenaaid, eigenlijk net als bij knuffelpopjes en lijsjes. Dit geeft wat meer stevigheid.

      Verwijderen
  3. Oh wat goed van je Bar, wat is ze leuk! Mooi met een tricot hoofdje! Ik vind de gebreide ogen van Arne en Carlos een beetje eng....

    Groetjes,
    Severine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. zo ontzettend leuk wat een schatje ;o)
    groetjes Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara