WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

woensdag 26 december 2012

WikkelkindjeDit lieve knuffeltje maakte ik op eerste kerstdag. Het doet me denken aan het kindeke, gewonden in doeken en gelegen in een kribbe ... Het idee kreeg ik toen ik op de weblog van Rhythm and Rhyme rondkeek. 'Swaddle dolls' worden deze popjes daar genoemd, ik denk dat het zoiets als 'wikkelpopjes' betekent. Ik heb het popje op mijn eigen manier nagemaakt. Hieronder kun je stap voor stap zien hoe:Neem een tricot hoofdje en leg het in het midden van een lapje vilt. De grootte van het hoofdje kun je zelf bepalen. Hoe groter het hoofdje, hoe groter het lapje! De oogjes heb ik gemaakt met drie draadjes bruine splijtzijde. Ik heb een liggend streepje geborduurd, zodat het lijkt alsof de oogjes gesloten zijn. Het mondje heb ik er later op geborduurd met drie draadjes rode splijtzijde. Het is handiger om dit meteen te doen!Zet het lapje vilt met een speld vast op het midden van het hoofdje en vouw de zijkanten naar beneden.Sla de zijkanten over elkaar heen en zet ze vast met een speld in de kin.Zet het lapje rondom het hoofd vast met een paar kleine steekjes. Ik heb drie draadjes splijtzijde gebruikt. Zet ook de bovenste 'flap' vast met een paar kleine steekjes. Festonneer nu van boven naar beneden de overslag vast. Vul het popje van onderen met wat wol en vouw de onderkant dicht, als een cadeautje.Zet dit flapje vast met een paar steekjes en festonneer de bovenste rand. Borduur eventueel een sterretje of bloemetje (of iets heel anders!) op de overslag.

14 opmerkingen:

 1. Heel lief en mooi Barbara. En dan in een mooi blikje/doosje stoppen. Dat vinden kinderen prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schattig! het was me al opgevallen dat je hele mooie hoofdjes maakt. Echt lief. Love Jolette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een dotje.
  Heel toepasselijk voor deze tijd.
  Groetjes Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat lief, ik heb jaren geleden heel veel kleine wikkelkindjes gemaakt van flanel. Ze zijn ook leuk als traktatie bij de geboorte van een kindje.
  Ik ben wel benieuwd hoe groot jouw popje is ?
  Ik heb nog veel restjes flanel liggen, misschien moet ik ze ook weer eens gaan maken.
  Dag, Ariane

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Ariane, mijn popje is ongeveer 13 cm lang. Maar volgens mij kun je ze in alle maten maken. Van heel klein, lief, tot zelfs nog groter, om echt lekker mee te spelen. Van flanel wil ik ze ook nog eens maken ... Lieve groetjes, Barbara

   Verwijderen
 5. Mooi wikkelpopje,..ziet er zo schattig uit!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee! Zet ik op mijn lijstje "nog te doen"

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zooooo schattig. Ik heb ze ook gezien. Misschien gebruik ik ze wel als welkomstcadeautje bij mijn gastouderbureau

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is echt een schatje!
  groetjes Severine

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara