WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

zondag 23 mei 2010

Vrolijk Pinksteren!Vanmorgen een pinksterduifje boven mijn seizoenentafel gehangen: "De witte vredesduif is de boodschapper uit de hemel." (Uit: De Seizoenentafel.)
De betekenis van Pinksteren vond ik op Wikipedia: "Na Jezus' dood op Goede Vrijdag en zijn verrijzenis op Pasen hadden de leerlingen van Jezus nog veertig dagen lang de steun van zijn aanwezigheid gehad. Op de veertigste dag van Pasen (let op: niet de veertigste dag na Pasen) werden de leerlingen door Jezus' Hemelvaart alleen achtergelaten. Wel had hij beloofd dat hij de Geest van God, de Heilige Geest, zou sturen die hen geestelijk verder zou leiden en hun de kracht zou geven om getuigen van het evangelie te zijn." Mooi, hè?

3 opmerkingen:

  1. leuk hoe je verteld wat Pinksteren betekend. Ik denk dat een heleboel mensen het niet eens weten. De duifjes zijn erg leuk om te maken he? Ik heb er een aantal voor de kerk gemaakt voor het Vormsel van mijn zoon.
    Lieve Groetjes Rianne.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi he, het verhaal van Pinksteren. Je hebt weer een mooie seizoen(pinkster)tafel.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara