WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

vrijdag 27 augustus 2010

Een heel verhaal ...Wie staat daar uit het raam te gluren?Het is een kleine lijsjespop, de eerste die ik heb gemaakt. En het was een hele bevalling! Het popje was in principe geen probleem, dat had ik snel in elkaar, maar ... ze kon natuurlijk niet bloot blijven! Dus op zoek naar patroontjes voor een jurkje. Het eerste jurkje, van een rood-met-witte-stippen-stofje, rafelde bij de naden, toen ik het aantrok. Weg ermee, want daar kan ik niet tegen! Het tweede jurkje, van een kersenstofje, was veel te groot. Kan ook niet, dus ... ook weg! Toen bedacht ik een broekpakje, van witte flanel. Netjes zigzaggen, zoompjes leggen, in elkaar zetten, en ... oeps ... vergeten dat dit een patroon is waarbij je het pakje vult, dus niet echt voor een lijsjespop bedoeld. Ik begon me toen toch echt een beetje te ergeren! Tot mijn oog viel op het jurkje van Vaya, het knuffelpopje van Atelier Pippilotta. En dat is hem geworden. Nu is ze eindelijk klaar en ik weet dat ik nog heel veel moet leren!

10 opmerkingen:

 1. O wat een schatje is ze geworden, ik wil ook zo graag een lijsjespop maken, ze zijn zo mooi!
  Deze is echt een lieverd geworden, leuk met haar jurkje en muts.
  Soms zit inderdaad alles tegen en gaat het niet zoals je wilt maar je bent een echte doorzetter zo te lezen. Ze heeft een mooi plaatsje zo voor het raam ;-)
  Fijn weekend!
  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Barbara,
  Ik kijk regelmatig op je blog, erg leuk!
  Ik vind je lijs knap hoor! Had je echt nog nooit zoiets gemaakt?
  Dit model jurkje is ook makkelijk van een katoenen stofje te maken. Dan neem je een rechthoekig lapje en dat zoom je aan de zijkanten en de onderkant. Bovenin maak je een tunneltje met een leuk koordje of lintje erdoor. Je knipt er net als nu (even goed kijken waar) armsgaatjes in en die zigzag je heel fijn. Armpjes erin, om het halsje 't koordje aantrekken en klaar. Zo maak ik altijd jurkjes voor knuffelpopjes (met een lijfje van velours).
  Groetjes van Severine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh wat een schatje is het geworden. kon je niets met de cd van zonnekindpoppen? hoe dan ook deze is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Love her simple clothes and we hat. so cute. cheers Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een verhaal maar we zijn inderdaad op de wereld om te leren.
  Ook ik die al heel veel jaren poppen maak, leer toch iedere dag nog iets op poppengebied.
  Ik weet niet hoe groot dit lijsje is maar zo'n jurkje zoals Severine hierboven beschrijft is niet zo moeilijk te maken en een jurkje van katoen valt net iets soepelder als een jurkje van vilt.
  Al met al heeft ze nu een mooi jurkje aan en ze staat er prachtig bij!
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldige layout of hoe noem je dat???
  grote wauw.....wat mooi zeg.
  Hartelijke groetjes
  Constance

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Barbara,

  ze is heel leuk geworden! Ik ken het probleem hoor, poppen maken is geen probleem, maar kleertjes.. pff. Gelukkig vind mijn moeder dat heel erg leuk om te doen en kan ze het heel goed, dus is smokkel een beetje, maar ach ieder heeft zijn sterkte en zwakke punten nietwaar?!
  groetjes Evelyn

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze is mooi geworden je lijsje !
  He zoveel jurkjes werk, pff maar je hebt het er schitterend vanaf gebracht.

  Ken je de cd rom zonnekindpoppen, daar staan ook leuke kleertjes op.

  Nu pas toch maar op met zo'n zomers kleedje en de herfst die in aantocht is , vooral ook voor die blote billetjes van haar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wonderful! You are so creative and talented! I love your work and looking at your blog brings a smile to my face each and every time! :<)

  Thank you for sharing your creations!

  Barbara Diane

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara