WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

zondag 6 oktober 2013

Zelfgemaakte breipennen en een sjaalGisteren was de tweede dag van de opleiding Handwerken! We hebben gekeken naar de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 21 jaar en daarna gingen we praktisch aan de slag. We deden een oefening wol afwikkelen en mochten onze eigen breipennen maken! Heel erg leuk om te doen en ... goedkoop! Aan 2 stukjes rondhout van 5 mm slijp je aan beide kanten een punt met een scherpe puntenslijper. Daarna lijm je aan één kant een mooie houten kraal. Je schuurt het stokje goed op en maakt het puntje wat minder scherp. Tot slot insmeren met lijnolie. Het schuren en insmeren kun je daarna nog een paar keer herhalen, zodat je breinaald nog sterker en gladder wordt.Thuisgekomen had ik meteen zin om te gaan breien, dus heb ik een sjaal in boordsteek op de pennen gezet.

6 opmerkingen:

 1. Leuk om je eigen breinaalden te maken, hier liggen ook nog breinaalden in de la die door mijn kinderen zijn gemaakt. Zij moesten met de stokjes langs de muur slijpen om er zo een mooie punt aan te maken.
  Fijne dag, Ariane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk. Ik kan amper wachten tot Vicje dat volgend jaar in de eerste klas op school ook gaat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk nooit geweten dat je zelf je breinaalden kan maken , leuk garen heb je uitgezocht.
  Groetjes Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je toch ijverig!!! Ik heb "gewoon" lekker mijn verjaardag gevierd!
  Groetjes Severine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik raak nooit uitgekeken op je weblog en verbaas me iedere keer weer over je tomeloze energie, creativiteit en variatie van jouw creaties. Prachtig allemaal.
  Liefs Joyce.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara