WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

donderdag 14 november 2013

Een Pietenhoofdje breienVoor de opleiding Handwerken die ik volg, moest ik een breiles bedenken voor de eerste klas (groep 3). Ik bedacht een Pietenhoofdje, dat je gemakkelijk kunt maken van een zwart gebreid lapje. Wil je ook zo hoofdje maken? Hieronder vind je de beschrijving:


  1. Brei een zwart lapje van 12 x 8 cm (recht breien)
  2. Kant het lapje af en naai de korte kanten aan elkaar vast met een overhandse steek.
  3. Rijg de bovenkant en trek strak aan.
  4. Rijg de onderkant.
  5. Vul het zakje met donkere wol en trek de draad strak aan. Laat de draden hangen.
  6. Knip een strook wilt vil met golfjes en rijg de rechte kant.
  7. Trek strak aan en hecht af. Maak vast onder het bolletje.
  8. Steek met een naald alle draden van de onderkant naar de bovenkant. Steek met één draad naar de plek waar de neus moet komen en rijg daar een zwarte kraal aan. Steek weer naar de bovenkant en hecht af.
  9. Hecht een rode draad aan aan de bovenkant en steek met de draad naar de plek waar de mond moet komen. Borduur een mond. Steek weer naar de bovenkant en hecht af. Doe hetzelfde met een bruine draad en borduur de ogen.
  10. Knip een cirkel van gekleurd vilt en rijg rondom. Rijg twee van de zwarte draden aan de bovenkant van het hoofd door een naald en steek door het midden van de muts. Maak een knoopje aan de uiteinden, dan kan het pietje hangen. Maak eventueel nog een veer vast op de hoed.

6 opmerkingen:

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara