WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

zaterdag 1 februari 2014

Mijn eerste zelfgevilte lapVoor de Opleiding Handwerken ben ik begonnen met mijn 'kunstzinnig werkstuk', dat aan het einde van het eerste jaar af moet zijn. Een hele zoektocht! Ik heb me laten inspireren door een artikel uit de Happinezz: 'Verhalen in vilt'. Dit artikel gaat over de viltkunst uit Kyrgiziƫ. De tapijten die daar gemaakt worden heten shirdaks en ze worden op een bepaalde manier in elkaar gezet en vormgegeven. Het leek me interessant daar iets mee te gaan doen. Het uiteindelijke resultaat moet een omtrek worden voor mijn meditatiekussen.

Allereerst moest ik een lap gaan vilten, maar dat had ik nog nooit gedaan! Dus ... op naar mijn lieve poppenvriendin Severine, die mij de beginselen van het natvilten bij zou brengen.De ene kant van de lap heb ik naturel gehouden, de andere kant is roze, paars en lila. En na een tijdje is dit dan het eindresultaat:Toen ik thuiskwam, bleek de lap toch te klein om mijn meditatiekussen mee te bekleden, dus dat betekent dat ik zelf nog een keer aan de slag ga. Ook de kleuren mogen van mij nog wel wat sprekender. Het wordt een interessant proces zo ...

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je samen met Severine aan het vilten bent gegaan.
  Jammer dat de lap te klein is voor je kussen maar je kunt er vast nog iets anders van maken.
  Ik ben bij Shirdak in Amsterdam geweest en het daar ook uitleg gekregen, erg mooie producten.
  Mijn eerste viltwerk was een kroon voor Sinterklaas voor mijn oudste dochter op de vrije school o.l.v. een echte handwerk juf.
  Succes met je volgende lap vilten.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is best een karwei, maar altijd zo leuk om te zien hoe je van losse wol een eigen lap kunt maken. Vast geen straf dus om nog eens aan de slag te moeten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat de lap net niet groot genoeg is, succes met de tweede en je meditatiekussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. vind je eerst lap al prachtig geworden de volgende wordt vast en zeker ook prachtig en pas wel om het kussen.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara