WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

zaterdag 10 mei 2014

Breidag 2014Vanmorgen was ik al vroeg uit de veren, want ik ging naar de breidag van de Opleiding Handwerken! Met 22 deelnemers en 3 docenten maakten we kennis met 4 manieren van opzetten en afkanten.Ik leerde entrelac breien, echt heel ingewikkeld. Dat is voor mij echt wel hogere wiskunde!Maar ik maakte ook kennis met dubbel breien, handig voor als je bijvoorbeeld een telefoonhoesje wilt breien!De gastdocente, Margreet Vonkeman, kampioen sokken breien, leerde ons breien op de rondbreinaald. En ze leerde ons continentaal breien. Nooit geweten dat wij Hollanders echt heel anders breien dan de mensen in de landen om ons heen. Continentaal breien lijkt een beetje op haken en is eigenlijk ergonomisch veel verantwoorder, omdat je niet meer vanuit je schouders en armen hoeft te bewegen.


Ten slotte gingen we allemaal tevreden naar huis met drie mooie bollen wol! Wat wil je nou nog meer?

6 opmerkingen:

 1. wat leuk en ja nooit te oud om nieuwe technieken te leren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke opleiding, al die verschillende technieken en zoals Albèrtje schrijft: je bent nooit te oude om te leren!

  Groetjes Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk om dat zo eens te mogen zien en leren , er blijft altijd iets te leren........

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zeg al die verschillende technieken. En heerlijke kleurtjes wol.
  Liefs Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, dat ziet er toch wel heel leuk en leerzaam uit!! Misschien heb ik toch wel een beetje spijt......zullen ze het volgend jaar weer doen?
  Groetjes Severine

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara