WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

zondag 26 oktober 2014

Dieren en patronen

Gisteren hadden we weer een cursusdag van de Opleiding Handwerken. We zijn op dit moment bezig met het maken van dieren. Van een witte lap stof moeten we zelf een dier maken, naar eigen patroon. Best lastig, hoor.We begonnen eerder al met het scheuren van de vorm van het dier. Kunnen jullie al raden wat het moet worden? Juist, een egel!Thuis moesten we vervolgens allerlei plaatjes van het dier opzoeken en die goed bekijken. Waar zitten de oren? Wat voor neus heeft het dier? En hoe is de kleur?Gisteren konden we dan aan het tekenen. We tekenden eerst ons dier en profil. Daarna moesten we aangeven waar tussenstukken in het patroon zouden moeten komen, bijvoorbeeld bij de buik of kop.Dat tussenstuk moesten we vervolgens ook tekenen. We kregen een lap witte stof mee naar huis om thuis verder aan de slag te gaan. Het zal mij benieuwen of het gaat lukken!


Aan het einde van de cursusdag mochten we nog even lekker zelf aan de slag: muisjes van vilt maken! Ik maakte een grijze en een witte en thuis haakte ik van 50 lossen de staartjes. Nu kunnen ze dienst doen als boekenlegger.

1 opmerking:

  1. Dat met die dieren lijkt me erg lastig, ik ben benieuwd hoe je egel gaat worden. Leuk die twee boekenlegger muisjes. Succes met je egel!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara