WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

dinsdag 14 oktober 2014

Museumbezoek en kantklossen

Afgelopen zondag was ik met vier cursisten van de Opleiding Handwerken naar de tentoonstelling 'Handwerkverhalen. Lessen in nuttige en fraaie handwerken door de eeuwen heen.' Deze tentoonstelling is nog tot 30 maart 2015 te bekijken in Museum Pakhuis Koophandel. We werden er rondgeleid door Mayken Geersing-Dominicus en ik hing aan haar lippen! Wat een verhalen wist zij te vertellen! De hele geschiedenis van het handwerkonderwijs kwam langs!Naast allerlei werkstukken, die ik wel mocht fotograferen maar niet zal publiceren op mijn weblog, was er ook een hele verzameling oude handwerkboeken, zoals hierboven. Het zal je niet verbazen dat ik thuisgekomen meteen op Marktplaats ben gaan snuffelen (en inmiddels drie boekjes heb bemachtigd!).Na de rondleiding en de lunch volgden we een workshop kantklossen. Nooit gedacht dat ik dat ooit nog eens zou doen! Ontzettend leuk om te leren en niet eens zo heel moeilijk. Maar ik heb besloten dat ik het niet ga toevoegen aan mijn hobbypakket, hoor!We klosten met 24 klosjes en dat is nog niks, want Mayken doet het met wel 400 klosjes!Het eindresultaat: een beginnetje van een boekenlegger.

2 opmerkingen:

 1. Nee daar begin ik ook niet aan . Ik heb 2 vriendinnen die het heel goed kunnen ik heb het me een keer laten uitleggen, maar ik noem het gooien met klosjes zo razendsnel als dat gaat,
  Maar knap dat je het zelf al gedaan hebt petje af :)
  Lieve groet Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk museum ben je geweest in Leeuwarden. Ik ben er vorig jaar geweest tijdens de opening van de tentoonstelling van de Douwe Egberts merklappen. Er hing toen ook één die ik geborduurd had.
  Ja, wat is er veel te zien en niet alleen op handwerkgebied ! Ik wil binnenkort nog een keer een dagje naar Leeuwarden dan ga ik zeker naar dit museum. En kantklossen, wat leuk dat jullie dat daar konden proberen. Heb het ook een tijdje gedaan, maar is niks voor mij. Teveel gedoe met de klosjes.
  Groet Margriet

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara