WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

maandag 2 mei 2016

European Waldorf Doll Seminar: een poppenfeestje!

Het afgelopen weekend was ik op het European Waldorf Doll Seminar! Vanuit de hele wereld zaten daar ongeveer 80 poppenmaaksters bij elkaar. Ik vond het ontzettend leuk om de gezichten bij de verschillende ateliers en blogs te ontmoeten. En te horen dat zelfs iemand uit Sloveniƫ mijn weblog volgt!

 

De eerste workshop op zaterdag volgde ik bij Daria Gosset van Petit Gosset. Zij leerde ons ondergoedjes maken. Met wat aanpassingen maakte ik van het hemdje een lief zomerjurkje.

 

De tweede workshop werd gegeven door Elena Pogoraeva van Atelier Lavendel. Met haar werkten we aan een heel lief popje van 20 cm. Beentjes en armpjes zijn gevuld en het hoofd is klaar. Elena's manier van hoofdjes maken was nieuw voor mij, dus het was een leerzame middag. Het neusje maakt zij van een piepklein opgeruld stukje poppentricot.

 

Op zondagmorgen volgde ik het tweede deel van de workshop van Elena Pogoraeva. Het popje zit nu met spelden in elkaar, de rest moesten we thuis afmaken. 's Middags leerde ik een poppenjurkje naaien bij Maureen Boon (Poppenliefde). Ze had prachtig linnen meegenomen, waar we mee aan de slag mochten. Het jurkje is ook nog niet af, dus ... wordt vervolgd! Om 17.00 reed ik moe, maar zeer voldaan weer naar huis.

5 opmerkingen:

 1. Oh, dat klinkt allemaal zo leuk!! Ik had er graag bij geweest!
  En het ziet er goed uit, Bar!!
  Groetjes,
  Severine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij hebt een heerlijk weekend gehad! Ook ik had er graag bij geweest, maar helaas. Wel heel leuk om te horen en lezen overal dat het zo'n succes was. Echt een opstekertje voor Kamrin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed om te lezen dat het een poppen feestjes was, leuk om te lezen wat je zoal gedaan hebt.

  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om zien wat je hebt gemaakt en geleerd.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara