WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

maandag 1 mei 2017

Sprookjeskoffertje

Zeg Roodkapje, waar ga je henen?
Zo alleen, zo alleen ...


Voor het thema Sprookjes op school heb ik een sprookjeskoffertje gemaakt met daarin het sprookje van Roodkapje. Hiermee kunnen de kinderen het verhaal uitspelen op een tafeltje in de klas. Ben benieuwd hoe ze het vinden!

 

Alle popjes en spulletjes passen in het koffertje.

 

Roodkapje is op weg naar haar zieke omaatje.Ze komt de wolf tegen, die haar vraagt waar ze naartoe gaat. Roodkapje vertelt dat ze bloemen wil plukken voor oma.

 

De wolf wijst haar een mooi veldje bloemen en zegt dat hij er weer vandoor moet. Hij rent snel naar het huisje van oma, die in haar bedje ligt, want ze is een beetje ziek.

 

De wolf slokt haar in een keer op en verkleedt zich dan als oma. Daarna gaat hij in haar bed liggen.

 

Wat later komt Roodkapje bij oma aan en ook zij wordt door de wolf opgegeten! De jager komt eens even kijken hoe het met oma gaat, maar hij vertrouwt de zaak niet.

 

Als hij de buik van de wolf opensnijdt, springen oma en Roodkapje naar buiten. Gelukkig zijn ze ongedeerd! De jager stopt een heleboel zware stenen in de buik van de wolf en als die wakker wordt, heeft hij vreselijke dorst.Hij buigt voorover om uit de waterput te drinken en, PLONS!, hij valt voorover in de put. De wolf hebben we nooit meer gezien en Roodkapje en oma leefden nog lang en gelukkig.

(De patroontjes van de wolf en van het hoedje van de jager komen uit het boek 'Making Peg Dolls' van Margaret Bloom.)

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooi koffertje en wat boffen de kinderen met jou als juf.

  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk gemaakt, daar kunnen de kinderen fijn mee spelen,
  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig gemaakt! Mijn dochter is momenteel helemaal into Roodkapje. En nu gaan we haar kamertje ook dat thema geven. Dit zou ze ook geweldig vinden, wat een leuk idee!
  Leuk blog trouwrns, ik ga je volgen. (We delen dezelfde hobby ;-) ) grietjes van de Bio Babe.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara