WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

zondag 6 december 2009

Tweede adventszondag

Vandaag heb ik mijn seizoenentafels van Sinterklaas opgeruimd en alvast een start gemaakt met de kersttafel. Een blauwe lap, een mooie steen (mineralenrijk), een buddhanoot, boomstammetje en wat mos (plantenrijk) en uiteraard een lichtje erbij. Het geeft echt een gevoel van verwachting: wat komt er nog meer bij, wat komt eraan?Mijn seizoenentafel in de hal is nog erg kaal, dus daar moet ik echt nog iets bij bedenken. Even afwachten maar ...

Op school ga ik met de kleuters een boek lezen van Mieke van Hooft: Kerstverhaal. In dit verhaal staat de ezel centraal: hij zorgt voor vervoer, geeft warmte en blijft waken als het kindje Jezus geboren is. Ik vond het zo'n aandoenlijk verhaal, dat ik er gisteren een ezeltje bij heb gemaakt (van Atelier De Vrolijke Viltvriendjes). Ik wil de kinderen de rest van de kersttafel laten maken ...

De tweede kaars op mijn adventskrans mag vandaag branden, maar helaas merkte ik gisteren dat de kaarsenhouders toch niet helemaal handig zijn. Gevolg: allemaal kaarsvet op de vloer ... Even iets anders voor bedenken dus.

2 opmerkingen:

 1. Wat een moi begin van je kersttafel heb je gemaakt!
  Het boekje ziet er erg leuk uit, mooie lieve tekeningen staan erin, je ezeltje past er ook zo mooi bij, die heeft ook zo'n lieve uitstraling!
  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi, zoals je de kersttafel inricht op deze manier. Heb dit zelf jarenlang verzorgd op school.Zag nu eindelijk weer een prachtige tafel op de gang bij mijn kinderen op school.Heel fijn dat een lieve hulpmoeder er de tijd weer voor neemt,ze kan nog altijd terecht bij mij voor advies. Een verzorgde jaartafel maakt me altijd blij en doet me goed!
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara