WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

vrijdag 14 januari 2011

Daar is LijsVanmiddag ben ik toch nog maar even verder gegaan met mijn Lijs. Ze is zo goed als klaar, maar echt tevreden ben ik niet. Ik vond het patroon lastig om te volgen en uiteindelijk paste het binnenlijf niet in het bovenlijf: dat lubberde er los omheen! Dus heb ik met kunst- en vliegwerk zelf maar wat zitten proberen en ... daar hou ik niet echt van! Verder lijkt het ook wel of de benen ongelijk zijn. Maar goed, Lijs ziet er verder best lief uit en ik heb mezelf nu de opdracht gegeven me voor de volgende lijsjespop eens goed te verdiepen in de cd-rom Zonnekindpoppen. Misschien werk ik gewoon wel veel te snel ... Nu nog kleertjes en dan mag Lijs maandag mee naar school. Eens kijken hoe de kleuters haar vinden!

Als je tips hebt voor me: graag!

9 opmerkingen:

 1. Hoi Barbara,

  Wat heeft ze een schattig hoofdje. Voor duidelijke uitleg moet je zeker even naar de cd kijken van zonnekindpoppen. Ik heb het daarmee ook geleerd. En het patroon voor de lijs is op de cd ook iets anders. Je hebt dan de naad op de buik niet.Het leuke is dat je ook gelijk een paar patroontjes hebt voor poppenkleertjes. Maar je moet ook je gevoel gebruiken. Zelf vind je altijd dat het beter kan, maar het leuke is dat het voor de kinderen niks uitmaakt.
  Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

  Groetjes Maureen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk inderdaad dat je kleuters haar gewelidg vinden. Ik heb nog nooit zo'n ledenmatenpop gemaakt , kan je daarom ook geen tips geven. Ik denk wel dat het een kwestie is van veel doen en aanvoelen. Ik weet nl nog dat ik bij die kleine popjes vroeger ook zo aan het "modderen" ben geweest en nu draai ik mijn hand er niet meer voor om
  Succes met aankleden en ik ben benieuwd naar het eindresultaat.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook nog nooit een "blote"pop gemaakt, alleen lijsjes met vaste kleertjes. Ik heb wel een heel fijn boekje, zal de titel eens voor je opzoeken. Haar gezichtje is erg lief en ik weet zeker dat de kinderen dol op haar zullen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch is je Lijs erg leuk, Barbara. Met kleren aan lijkt het nog weer heel anders! Fijn weekend, liefs Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Barbara,

  Ik ben toevallig op jou site beland en zit nu elke avond te genieten van jou mooi creaties!
  Wat prachtig allemaal!!
  Wat moet het heerlijk zijn om dit moois te maken en het ook nog eens te gebruiken in je werk.
  Ik werk zelf ook met kinderen (gastouder) en
  maak ook gebruik van een seizoentafel. Helaas heb ik het popjes maken nog niet onder de knie (deels door tijdgebrek)dus koop ik ze kant en klaar.
  Jou site inspireert mij enorm dus wie weet ga ik het ooit nog eens zelf doen.
  Intussen blijf ik genieten van jou mooie poppen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is al knap dat je er aan begint.
  Bovendien is een pop zonder kleren meestal geen plaatje.
  Haar bolletje ziet er alvast schattig uit.
  Ben benieuwd naar het eind resultaat.

  De kids vinden hem vast fantastisch.
  Groetjes en een fijn weekend Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het heel knap als je van papier een lijs zo in elkaar krijgt!
  Heb je nooit een cursus of workshop gedaan?
  Het snoetje is hartstikke lief. Als ze straks iets aan heeft en mee gaat naar je klas, sluiten de kinders haar vast in hun hart!
  Groetjes van Severine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Barbara,

  Hard werken is het hé om zo'n pop te maken. Ik begrijp wat je bedoelt als het patroon en de beschrijving uiteindelijk niet voor het gewenste resultaat zorgen en je moet prutsen en foefelen.

  ik werk heel graag met de cd rom van zonnekindpoppen.

  Als ik je popje zo "bloot" zie liggen zou ik je misschien nog een tip willen geven ivm de verhoudingen.

  Het lijfje (van nek tot benen) is altijd 1,5 keer zo groot als het hoofd. gemeten zoals je pop nu op tafel ligt en dan met de lintmeter ernaast op de tafel, dus als je hoofd 8 cm zou zijn, moet het lijfje 12 cm lang zijn, de benen zijn ook 1,5 keer het hoofd, dus ook 12 cm en dan volgen de voetjes.

  Succes met aankleden.
  op de cdrom van de zonnekindpoppen staan ook leuke gebreide kleertjes.

  liefs
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Barbara,

  nou dat heb je helemaal niet slecht gedaan voor je eerste lijs, ze heeft een heel lief koppie!! Ik ben zelf iemand die wel het patroon volgt maar ook mijn gevoel, gewichten van wol daar doe ik weinig mee. Ik denk dat dat misschien ook wel een goede tip is, wat je schreef over het te dunne bovenlijf. Gewoon nog meer wol in het onderlijf 'proppen'. Eventueel kun je om je onderlijf (neem aan dat je een tricot zwahtel hebt gebruikt) wat lontwol wikkelen, niet al te strak maar net mooi als extra vulling (dit doe ik ook altijd bij het nekje zo krijgt je pop wat meer schouders). Het verbaasd mij ook elke keer weer hoeveel wol er in een pop 'verdwijnt' Het bovenlijf, ik vind het op een truitje lijken, daar maak ik een soort romper van, ik sluit niet op de buik maar in het kruis met de jij-en-ikke steek. Hier zie je uiteindelijk ook bijna niets meer van. De cd-rom is erg leuk idd. ik gebruik hem ook regelmatig! De manier van opvullen (wordt de v-tjes manier genoemd op de cdrom) is ook een aanrader, daardoor krijg je veel minder bobels en hobbels zeker als je ook met veel wol vult, het mag zeg maar best een beetje stevig (niet keihard hoor, als je erin knijpt moet je wel nog een stukje in het midden voelen zeg maar). Als je nog vragen hebt mag je me altijd mailen hoor!

  Suces met de kleertjes, ook ik ben benieuwd naa rhet eindresultaat!
  Liefs Evelyn

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara