WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

zaterdag 15 januari 2011

Wie heeft er tips?

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor alle lieve reacties op mijn Lijs!
Dit weekend wil ik haar heel graag gaan aankleden, maar ... ik ben echt niet handig met kleertjes. Alle tips voor (eenvoudige) kleertjes zijn dus van harte welkom! Gebreid of gehaakt mag ook! Een tip voor een jurkje kreeg ik al eerder van Severine:

Dit model jurkje is ook makkelijk van een katoenen stofje te maken. Dan neem je een rechthoekig lapje en dat zoom je aan de zijkanten en de onderkant. Bovenin maak je een tunneltje met een leuk koordje of lintje erdoor. Je knipt er net als nu (even goed kijken waar) armsgaatjes in en die zigzag je heel fijn. Armpjes erin, om het halsje 't koordje aantrekken en klaar.

Dank je wel, Severine! Dit model ga ik als eerste proberen. Het klinkt misschien gek, maar ik heb van mijn zoon Jasper een heel lief overhemdje bewaard, wit met lichtblauw streepje. Ik kon het gewoon niet weggooien. En dat stofje kan ik nu mooi gebruiken voor een jurkje ... ~ wordt vervolgd ~

7 opmerkingen:

 1. Hallo Barbara. Leuk zo'n lijs maken. Ik begreep uit je vorige log dat je de cd-rom hebt. Daar staat een heel leuk patroon op voor het breien van een jurk. Dit is niet een moeilijk patroon, ben zelf ook niet een geweldige breier maar ik heb dit jurkje diverse keren gemaakt incl. ondergoed en sokjes. Heel veel succes. Groetjes, Brigitta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet nog wel een paar eenvoudige modelletjes. Maar ik weet het zo niet makkelijk uit te leggen. Ik ga even kijken of ik je via mail iets met een tekeningetje kan toesturen! Tot later of morgen!
  groetjes van Severine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet ze er mooi uit. lekker lijfje ;-) Ben benieuwd naar je kleertjes. lieve Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, ik ben dol op dit soort poppen!!!
  Mijn zoontje heeft onlangs een zwart popje gekregen van me, ik heb er al kleertjes voor gemaakt, een gehaakt vestje en een pyamaatje.
  Het patroon van het vestje vind je op mijn blog (www.vicarnosmama.blogspot.com) rechts bovenaan bij 'My free patterns' en als je het patroontje wil van het pyamaatje, mail je me maar. Dan stuur ik het wel op, ik denk dat de poppen lijken op elkaar qua afmetingen... Kijk maar :
  http://vicarnosmama.blogspot.com/2010/12/een-mooi-nieuw-jaar-en-grote-en-kleine.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, er is trouwens iets aan de hand met je 'volgen'-systeem, ik kan mij er niet bij zetten...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een schattige lijs. misschien staat hier iets voor je http://www.wollyonline.nl/results.asp?category=8

  Ik heb me als volger gemaakt wil graag je poppen creatie zien. ik maak ook sind kort deze poppen als je het leuk vind kun je me volgen op http://desmitse.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schattige lijs ik vind hem prachtig !
  Wil ook zo iets gaan maken ,vaak staan er ook nog leuke patronen in oude kinderknippies !Wat is de lengte van je lijs ?
  Groet Geertje

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara