WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

donderdag 6 januari 2011

DriekoningenVandaag is het Driekoningen. Deze kleine koningen maakte ik vorig jaar al. Ze horen bij de Mini Kerstgroep van Atelier Anemoontje. Op de weblog van Mama Ilse vond ik het recept voor een heuse Driekoningentaart! Ook kun je daar lezen hoe zij Driekoningen viert. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit feest eigenlijk niet echt vier, maar ik vind het wel leuk om er hier even aandacht aan te besteden.

Wat vieren we eigenlijk met Driekoningen?
"De epifanietijd, ook driekoningentijd genaamd, begint op 6 januari. Tot deze tijd behoren vier zondagen en vier weken. De zesde januari bezat vroeger in de christenheid een grote betekenis, die ver uitsteeg boven die van ons huidige kerstfeest. Volgens de Bijbel kwamen de drie wijzen (later koningen) pas op 6 januari met hun geschenken aan bij de stal in Bethlehem.
Kaspar gaf Jezus mirre, een parfum waarmee doden werden ingewreven, om aan te geven dat Jezus zou lijden en sterven. Van Melchior kreeg Hij het rode Goud, ten teken dat Hij de Koning der Koningen zou zijn. Balthasar bracht wierook mee, ten teken dat Jezus zou worden geƫerd."
(bron: www.ontwerpt.nu)

5 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verhaal over de 3 koningen, ze zien er ook leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie popjes met een waar verhaal.
  Groetjes en een fijne avond Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat n mooi stel!

  De driekoningentaart heeft m'n aandacht getrokken, hihi

  En wat zie ik? een nieuwe look? Zou willen dat ik zo handig was met de computer/blogger...

  Fijn weekend!
  Lieve groet, Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. greetings to you, lovely lady from north america's Christmas city...bethlehem, Pennsylvania, my hometown:) It is a lovely place this time of year, and you cant help but feel the magic..
  I love love love your figurines...they are fantastic! hugs to you

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara