WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

maandag 12 augustus 2013

Vraag van Rianne

Via de mail kreeg ik vandaag een vraag van Rianne:

"Ik heb een vraagje: ik heb al veel wiegepopjes gemaakt en nooit problemen gehad (vier dochters en nu een wiegepopje aan het maken voor het vijfde kleinkind), maar pasgeleden heb ik een wiegepopje gemaakt van blauwe poppentricot en de wol komt er steeds in hele kleine draadjes doorheen. Nu ben ik een wiegepopje aan het maken van een mooi lapje van biologische katoen en nu heb ik hetzelfde probleem. Ik gebruik gekaarde wol van een speciaal winkeltje met verantwoord speelgoed, heb al vaker popjes gemaakt van deze wol, maar nooit dit probleem gehad. Ik overweeg nu een binnenzakje te maken. Herken je dit probleem? Ik heb de wol overigens ook nog goed uitgeplozen."

Ikzelf herken dit probleem niet, maar wie weet is er iemand die dit ook herkent en een oplossing weet? Rianne en ik zijn heel benieuwd naar jullie reacties!

3 opmerkingen:

  1. pffff geen flauw idee ,maar ik ben wel nieuwsgierig of er een oplossing voor is

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk niet dat het probleem zit in de wol, maar in de tricot. Gebruik je nu andere? Wat dunner en minder strak geweven misschien?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vulwol te mooi gekaard en alle draden ongeveer dezelfde kant op zodat ze niet 'in de knoop' gaan als ze gebruikt worden om te vullen en daardoor makkelijk weer uit de stof piepen?

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara