WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

donderdag 8 mei 2014

Vogeltjes

Roodborstje, zing dan
Zing in mijn oren
Zing ‘ns een wijsje
Laat van je horen
Klim op een tak, steek je borst maar vooruit
Roodborstje, zing dan
Zing ‘t maar uit
Op school gaan we na de meivakantie aan de slag met het thema 'Vogels' en dus wilde ik vogeltjes voor op de seizoenentafel maken. Uit het 'Magazine Vogels' van Atelier Vrolijke Vilt Vriendjes maakte ik dus eerst een roodborstje en daarna een koolmeesje. Om heel eerlijk te zijn, ben ik er niet echt tevreden over: het roodborstje is een heel dik vogeltje en het koolmeesje is een heel mager ding! Ze passen qua stijl niet echt bij elkaar, vind ik. De patronen vond ik ook erg ingewikkeld om te volgen en bij het koolmeesje heb ik ook echt iets fout gedaan, wat ik daarna natuurlijk weg heb kunnen moffelen ... Maar goed, ik heb mijn twee vogeltjes voor op de seizoenentafel op school en daar was het me om te doen!

4 opmerkingen:

 1. Die koolmees heeft een beetje een lange nek, misschien is hij ergens heel nieuwsgierig naar...Maar zo samen is het toch een lief setje voor in je klas?
  Groetjes Severine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zien er lief uit ik vind de koolmees ook een wat lange nek hebben , maar het is wel een heel leuk stel zo samen en mooi voor op de seizoenentafel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prima voor op de seizoentafel, en daar ging het toch om.
  En ik vind de opmerking van Severine echt heel erg grappig. Mooie titel voor een verhaal ook, "het nieuwsgierige koolmeesje" ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat de kinderen niet zien dat de vogeltjes qua afmetingen verschillen met de echte vogeltjes buiten. Ik heb wel een aantal patronen maar ben er nog nooit aan begonnen.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara