WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

donderdag 28 augustus 2014

Bijna af!Op de Weversmarkt in Hoorn vond ik het patroon van 'Jacobus de aap' (van Zijmaakthet) en ik dacht: als ik die kan breien, dan ben ik wel heel erg trots op mezelf! Op vakantie in de Ardennen vond ik de rust om eraan te beginnen en ik ben nu al een heel eind. Het patroon lijkt op het eerste gezicht hogere wiskunde, maar als je maar braaf elke toer goed leest en breit wat je breien moet, dan ontstaat de aap onder je handen. Wonderlijk! En hoe knap dat iemand zo'n patroon kan bedenken! Op dit moment ben ik bezig met de staart, dan moeten de oren nog en dan ... is ie af! Ik brei Jacobus van donkerroze en lichtbeige wol (Drops Karisma) op bamboenaalden nummer 4 van Clover.

9 opmerkingen:

 1. Ahhh, Jacobus. Die blijft leuk om te zien èn te breien. De weversmarkt, daar was ik ook dit jaar! En daar raakte ik opnieuw geïnspireerd om Jacobussen te gaan breien dus bij mij zie je binnenkort ook nieuwe verschijnen. Ik heb hele kleintjes gemaakt op pen 2 en grote van handgesponnen wol. Bij jou zullen er vast ook meer volgen na deze;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh, dat vind ik zo knap, Bar! Ik ben heel benieuwd hoe hij zal worden. Neem je hem mee volgende week zaterdag?
  Groetjes,
  Severine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zal ik doen! Ik hoop echt dat ik hem dan ook al gevuld heb! Lieve groetjes, Barbara

   Verwijderen
 3. ah goed van je en ze zijn zo erg leuk. Vooral niet heel ver in het voren gaan lezen dan lijkt het idd wiskunde gewoon bij 1 beginnen goed lezen en tellen succes verder ( en er zijn er nog meer :))))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo knap dat je dat kan. Breien is voor mij abracadabra..Ik haak liever aapjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had hetzelfde gevoel, als ik dat nou eens zou kunnen! Dat et zo goed gaat is een compliment voor de patroonschrijfster. Jacobus is gewoon leuk om te breien!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, die is zo leuk, Jacobus. Telkens als ik hem zie, denk ik, begin er nou toch eens aan, maar het is er nog niet van gekomen. Geniet ik maar van de jouwe.
  Al helemaal klaar voor het tweede cursusjaar?
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Paula, helemaal klaar, hoor! Helaas zijn het nog maar twaalf bijeenkomsten! Ik vind het nu al jammer! Maar eerst maar eens genieten van wat er nog komen gaat. We beginnen met een extra lange dag, tot 16.00 uur, dus dat is heerlijk! Lieve groetjes, Barbara

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara