WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

woensdag 2 maart 2016

Getob met een pop ...De afgelopen ben ik bezig geweest met een mini-lijsje. Het hoofdje is 12 cm en de rest van het lijfje is ongeveer 15 cm lang. Maar het is een gedoe, hoor! Ten eerste loop ik ertegenaan dat ik de armen en benen niet mooi kan vullen. Het wordt hobbelig en bobbelig en ik ben er niet tevreden over. Verder vind ik het niet mooi zoals het bovenlijfje op het onderlijfje is vastgenaaid. Ik zou zelf het bovenlijfje langer maken en op gelijke hoogte met de benen vastnaaien.En dan de haren! Ik moet bekennen dat ik niet heel handig ben met haren, dus na wat gepruts met een haaknaald en Puppengarn heb ik uit pure frustratie een mutsje van flanel geknipt. Instant effect, zeg maar. Maar dan? Ze zal toch iets aan moeten? Ook met poppenkleertjes ben ik niet heel ervaren, dus daar moet ik nog even over nadenken. Iets haken of breien dan maar? Pfffff, het was echt getob met een pop ... maar gelukkig maakt het niets uit, want ik heb sowieso lekker op mijn atelier gezeten en het gaat niet om het resultaat, maar om het proces ... toch?

4 opmerkingen:

 1. Soms heb je dat weleens, dat het gewoon niet lukt. Ik heb nog nooit een lijs gemaakt, dus kan je daar ook geen advies voor geven. Wel lees ik dat je de armen en benen niet mooi kunt vullen. Welke wol gebruik je hiervoor, lontwol ? Ik zweer bij mijn eigen handgewassen en gekaarde wol, vult fantastische op en iedereen die het gebruikt is er blij mee. Gewoon de pop even wegleggen en een andere keer weer mee verder gaan, helpt echt. Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En toch ziet lijs er wel goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik blijf het vullen van armen en benen ook lastig vinden. Op internet vindt ik er alleen over dat je "v"tjes van wol in elkaar moet duwen, maar dan nog wordt het niet helelemaal glad.
  Die naad onderaan hoeft niet. Je kan inderdaad het rompdeel langer maken, naar binnen slaan en met "jij en ik " steek om de benen vast naaien.
  Maar Bar, oefening baart kunst! Ik denk dat we allemaal wel ergens halve poppen, losse hoofden, armen en benen hebben liggen van popjes die niet zo lekker gingen. Mijn popje voor Een sok met streepjes.....veel tijd en materiaal (ook veel kleertjes uitgeprobeerd) "verspild"....hoort bij...
  Groetjes,
  Severine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoe herkenbaar is dit ik ben aan het stoeien met een kabouter zonder geraamte zeg maar het lijkt van geen kant de armen kun je ook niet buigen dus ik ga het aanpassen.
  Jij succes met je lijs het komt vast goed zoals ik je een beetje ken :)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara