WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

woensdag 21 oktober 2009

Noten!

Ik ga jullie alvast een geheimpje verklappen, iets wat volgende week in mijn kleuterklas gaat gebeuren. De kinderen zullen namelijk in de klas ineens dingen vinden. Eerst is het er maar 1:

Daarna liggen er een paar:

En weer een dag later een heel bergje:

Van wie zijn al die noten toch? Natuurlijk weet ik dat wel: ze zijn van Muis! Kijk, daar heb je hem al!

En net als in het boek doet Muis zijn rode jas met de grote jaszak aan wanneer hij noten gaat zoeken! Sjaal om en hij is klaar voor de barre tocht, door weer en wind.

Het hele verhaal van Muis kun je lezen in het prentenboek 'Noten', van Paula Gerritsen. Het is een heerlijk boek voor kleuters met prachtige tekeningen. Mijn lesideeen heb ik deze keer uit 'Het prentenboek als invalshoek'. Het patroon van Muis hebben jullie natuurlijk wel herkend: het is van Ellen Soares. Ik heb de kleuren wat aangepast aan de muis uit het boek en zelf een jas en een sjaal bedacht. Ik kan niet wachten om met dit thema, dat goed past bij deze tijd, te starten!

8 opmerkingen:

 1. Wat een leuk thema en een leuk verhaal, je muis ik erg mooi geworden, ik ben benieuwd hoe de kleuters gaan reageren !
  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Barbara bedankt voor je tip. Wat leuk dat boek en het muisje. Hier hou ik wel van. Ik ben gek op muizeverhaaltjes. Ik spaar al jaren Vera de muis uit de Libelle. Pas heb ik het nieuwe boek gekocht met allemaal recepten. Ook leuk voor de kinderen dat ze zo'n creative juf hebben die overal weer een eigen draai aan geeft en niet alles volgens de boekjes doet. Ik ben erg benieuwd wat de kindertjes ervan vinden, Groetjes Rianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw barbara, ontzettend leuk je muisje en wat geweldig het muisverhaal en die jas en sjaal; wat een schatje. Ik hoop dat je ons laat weten hoe de kinderen er op reageren!

  Wat heb je toch een mooie hobby en dat je het zo met je beroep kunt combineren is wel bijzonder he?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ~ Lieve allemaal, ik zal jullie zeker laten weten hoe de kinderen reageren! Dus ... houd mijn weblog in de gaten! ;) Groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezellig, rustig en leuk web-log heb jij!! Ook het fotowerk is prachtig. Ik blijf je volgen hoor!

  hartelijke groet,

  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik zou graag jouw muis uit noten kopen voor mijn klas kun je een mailtje sturen naar mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas kan ik op anonieme reacties zonder mailadres niet reageren!

   Groetjes, Barbara

   Verwijderen
 7. Hoi Barbara,

  Ik heb net paddestoelen en een muisje gekleid. Maandag a.s. ga ik het boek voorlezen aan mijn kleuterklas. Leuk dat idee met die nootjes, die gebruik ik graag van jou.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara