WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

vrijdag 14 januari 2011

LijsjespopIk ben op dit moment bezig met een lijsjespop voor in mijn kleutergroep. Ik kan het niet meer over mijn hart verkrijgen om een plastic babypop in de huishoek te leggen ... Helaas vordert ze maar gestaag. Ik werk dit keer voor het eerst met een pakket van De Witte Engel en de beschrijving van het hoofd begreep ik niet helemaal. Gevolg is dat het hoofd nu voor mijn gevoel te zacht is, waardoor je ook in de nek wat meer plooitjes krijgt dan mij lief is. Ik heb besloten er toch maar mee door te gaan, want het wat zachtere hoofd voelt uiteindelijk wel prettig aan. En ach, volgende keer beter ... Ik hoop dit weekend het lijfje af te kunnen maken.

4 opmerkingen:

 1. Ik ken het patroon niet maar ben wel heel benieuwd naar het eindresultaat.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de uitleg van de witte engel van de hoofdjes juist geweldig... Bij mij zijn ze gewoon lekker stevig... Grappig hoe dat dan weer bij iedereen verschillend kan zijn!
  Ik ben benieuwd naar je eindresultaat!

  Liefs Angelina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat leuk dat je ook met een pop bezig bent! Ik ken de beschrijving van De Witte Engel niet. Vanavond ga ik aan het hoofdje beginnen adhv het patroon van Zonnekindpoppen. Heb inmiddels ook op het www al diverse pagina's gevonden met beschrijvingen voor een pruikje mbv een gehaakt deel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het hoofdje ziet er geweldig uit, ik heb vroeger ook weleens een popje van de witte engel gemaakt. Je moet inderdaad wel even aan de beschrijving wennen. Ben benieuwd naar het lijfje. Fijn weekend Lieve Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara