WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

zaterdag 7 januari 2012

Koning Winter gerestaureerd!

Op 9 mei 2009 plaatste ik deze Koning Winter op mijn weblog:Het was een van mijn eerste poppen en ik gebruik hem altijd op school. Maar ... hij was inmiddels wel aan restauratie toe. Dus vanmiddag heb ik eindelijk een bodem in de pop genaaid, hem goed opgevuld met wol en met granulaat, waardoor hij nu echt goed blijft staan. De aluminiumfolie staf heb ik vervangen door een exemplaar uit een pakket van Hompeltje en Pompeltje, en de parel door een dikke sneeuwbal. Ten slotte heb ik hem een kroon van wit vilt gegeven, versierd met ijskristallen. En nu ziet Koning Winter er weer als nieuw uit!

10 opmerkingen:

 1. Jaaa je make-over restauratie project is zeker geslaagd! Koning winter is er weer helemaal bij. Hij is er klaar voor laat de sneeuw en aan verwante artikelen maar komen. (alles wel weer opgeruimd voor 21 maart hoor door vrouwtje dooi ivm de LENTE! ha,ha,ha) Groetjes Smoek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor! Ik vind die sterretjes op de kroon erg mooi!
  groetjes Severine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n soort Koning Winter was mijn eerste grote pop. De mijne heeft nog steeds zijn kartonnen kroon, ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om deze te vervangen. Wel heb ik een andere Koning Winter gemaakt voor de seizoenstafel. Maar mijn eerste project blijft nog even zoals hij is. De wenkbrauwen doen het voor mij. Die vind ik zo geweldig bij de Koning. Zie dat jouw koning ook van die mooie wenkbrauwen heeft. Leuke make-over.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Koning Winter is er zeker van opgeknapt!! Mooi gedaan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Koning Winter ziet er goed uit!Zo kan hij nog heel wat jaartjes weer mee.
  groetjes Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De restauratie is goed gelukt, mooi om zo'n popje wat je eerder maakte nog mooier te maken.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En nu maar wachten op de echte winter. Aan koning Winter zal het niet liggen. Hij ziet er prachtig uit. Groetjes, Ieke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is zeker goed gelukt.
  Je kunt goed zien dat je het vaker gedaan hebt. Je hebt hem veel mooier gemaakt.

  Groetjes Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een gemoderniseerde Koning Winter. Soms hebben ze dat eens nodig he. Wij zelf ook toch. Deze make over is in ieder geval goed gelukt. Nu nog een make over voor onze eigen winter, want dit is toch geen winter. Misschien kan jou Koning Winter er nog wat aan doen.
  Groetjes Rianne.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara