WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

zaterdag 20 september 2014

Knopen en vlechten

De tweede cursusdag van het tweede jaar van de Opleiding Handwerken vandaag ging over knopen en vlechten.We leerden een eenvoudige weitasknoop (links) en een gedraaide weitasknoop. Leuk om met kinderen sleutelhangers of vriendschapsbandjes van te maken.Daarna leerden we vlechten met vier, vijf en zes draden!Met kleine stukjes cadeaulint vlochten we daarna een matje van 12 bij 5 stroken. Dat matje paste precies in zo'n badge die je vaak op congressen ziet en zo had ik al snel een leuk broche.Ten slotte ritselde ik nog wat gele wol om mijn borduurwerkje af te maken ...

4 opmerkingen:

 1. Wat gaat dat snel he, zit dag 2 er voor jullie al weer op.
  Wij volgende week weer. Leuk dat knopen en vlechten, het is lang geleden dat ik dat gedaan heb. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O ja, het lijkt nog maar zo kort geleden dat wij deze les hadden. Inmiddels heb ik de cursus afgerond maar als ik je verslagen lees van de cursusdagen krijg ik heimwee. Het waren zulke fijne en inspirerende dagen. Geniet er maar van. Het is voorbij voor je het weet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh leuk dat knopen in mijn schooltijd knoopten we er planthangers vanen dan van touw

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara