WARM WELKOM OP MIJN WEBLOG!

Wat leuk dat je de weg naar mijn weblog hebt gevonden! Op mijn weblog vind je de seizoentafel- en knuffelpopjes, de kabouters en de engelen die ik in mijn poppenatelier maak. Ook vind je hier een pagina 'Handwerken op de basisschool', waar leerkrachten een lesplan voor handwerken in groep 1 tot en met 8 kunnen vinden.

Let op: deze weblog werk ik niet meer bij!

UITVERKOOP: kijk snel op mijn pagina Te koop / for sale!

zondag 19 oktober 2014

Merklapje en scharenkussentje



Ik was op zolder op zoek naar een kinderboek uit mijn eigen jeugd en wat vond ik? Een merklapje dat ik ooit zelf had geborduurd, om precies te zijn 17,5 jaar geleden, toen ik zwanger was van mijn oudste! En dat op het moment dat ik mezelf aan het verdiepen ben in de geschiedenis van het handwerkonderwijs en heel veel rode schoolmerklappen tegenkom. Ook in Museum Pakhuis Koophandel, waar ik afgelopen zondag was, hingen er een heleboel. Maar dat ik er zelf ooit eentje had gemaakt, was ik helemaal vergeten.



En zo diende het merklapje als inspiratie voor iets nieuws: een scharenkussentje. Uiteraard paste daar niet het gehele alfabet op. Op internet vond ik nog de kleine patroontjes van een klosje, een knoop en een naald met een draad erdoor. Van zes draadjes splijtzijde haakte ik een koordje en dat zette ik vast aan het kussentje. En nu hangt het aan mijn schaartje.

3 opmerkingen:

  1. Borduren is ook leuk om te doen. Leuk schaarhangertje !
    Groet Margriet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je dat borduurtje nog had, en nog leuker dat het je weer wist te inspireren!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Dank je wel!

♥ Lieve groetjes, Barbara

Thanks for leaving a message!

♥ Love, Barbara